Sfeer proeven - Reisverslag uit Kampen, Nederland van Elles Kolle - WaarBenJij.nu Sfeer proeven - Reisverslag uit Kampen, Nederland van Elles Kolle - WaarBenJij.nu

Sfeer proeven

Door: Elles

Blijf op de hoogte en volg Elles

03 Juli 2011 | Nederland, Kampen

Gisteren hebben de India-gangers elkaar ontmoet voor een leuke dag in Amersfoort. Naast gezelligheid was het de bedoeling om elkaar beter te leren kennen en om alvast een beetje sfeer te proeven.

De ochtend begon actief met een workshop Indiase dans. Een prachtig geklede danslerares leerde ons van alles over de betekenis van dans in India. Alle gebaren vertellen een verhaal. Na de introductie gingen we zelf aan de slag. Na een officiële dansopening geleerd te hebben, hebben we een stukje van een choreografie van een Bollywood bruiloftsdans geleerd. Ontzettend gelachen!

Na de workshop zijn we naar een Indiaas restaurant gegaan voor een lekkere lunch. Gelukkig was het eten niet te pittig, hopelijk is dat straks in India ook zo.

's Middags kwam de eigenaresse van Fairbooks ons van alles vertellen over het leven in de arme deelstaten van India. (Fairbooks is een organisatie die in samenwerking met Indiase kunstenaars prentenboeken maakt.) Zij reist vaak naar India, en wist dan ook ontzettend veel over het land. De foto's die bij de presentatie getoond werden hebben me nog nieuwsgieriger naar onze reis gemaakt.

Aan het einde van de dag hebben we nog wat praktische informatie doorgenomen, onder andere weer over de visumaanvraag. We moeten nu toch vermelden dat we docent zijn, maar dan wel met een werkgeversverklaring dat we niet naar India gaan voor werk. Dat moet ik - met de zomervakantie die al over twee weken begint - dus snel deze week gaan regelen.

Het was een leuke dag en 't was erg leuk om iedereen weer te zien!