Edukans Werelddocent!!! - Reisverslag uit Kampen, Nederland van Elles Kolle - WaarBenJij.nu Edukans Werelddocent!!! - Reisverslag uit Kampen, Nederland van Elles Kolle - WaarBenJij.nu

Edukans Werelddocent!!!

Door: Elles

Blijf op de hoogte en volg Elles

18 Juni 2011 | Nederland, Kampen

DE SOLLICITATIE

Het is alweer zo'n vijf maanden geleden dat ik in mijn postvakje op school een advertentie vond. Het bleek te gaan om een vacature voor het project Werelddocent bij ontwikkelingsorganisatie Edukans. Voor vier Afrikaanse en een Aziatisch land (India) werden onderwijsmensen verzocht te solliciteren, die in de betreffende landen met onderwijsverbetering aan de slag zouden willen gaan. Met mijn hoofd al in India, maar mij ook realiserend dat de kans klein zou zijn eruit gepikt te worden, besloot ik Edukans een brief te schrijven. Wel pas na verlof gevraagd te hebben aan de rectoren van het Ichthus College!

Na een week na de deadline nog steeds geen reactie ontvangen te hebben, besloot ik toch maar eens een telefoontje te plegen. Gelukkig maar, want mijn brief bleek nooit aangekomen te zijn! Na de brief alsnog succesvol gemaild te hebben, werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Die zou twee dagen later plaatsvinden.

Omdat op de dag van mijn telefoontje de India-kandidaten al op gesprek waren geweest, en de India-staff die vrijdag niet aanwezig was, mocht ik komen praten met de Oeganda-staff. Het was een erg leuk gesprek en ik ging met een goed gevoel weer naar huis. De dagen daarna heb ik vol spanning zitten wachten op het verlossende telefoontje: ik was geselecteerd!!!

TRAININGSTWEEDAAGSE

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart stond een trainingstweedaagse gepland voor alle werelddocenten. Tijdens deze dagen zijn wij, door middel van presentaties, meer te weten gekomen over het onderwijs in de landen die wij gaan bezoeken. Ook praktische zaken, zoals het aanvragen van een visum, kwamen aan de orde. Grappig is dat ik op mijn aanvraag alle soorten beroepen mag vermelden die je maar kan bedenken, behalve docent. Als docent kom je India namelijk niet in! De Indiase overheid wil bemoeienis van buitenaf met het onderwijssysteem tegengaan. Nou ja... 'researcher' ofzo staat ook wel stoer! ;)

Verder hebben de deelnemers van de verschillende reizen tijdens het weekend kennis met elkaar kunnen maken. Ik zit in een groep met alleen maar vrouwen, het zal ook eens een keer anders zijn... haha! Maar het lijkt onderling prima te klikken.

Nadat ik de vraag in de groep gegooid had, is het duidelijk geworden dat je je ticket kan omboeken om je reis te verlengen. Met een aantal dames hebben wij besloten om dat te doen. Na het project, dat twee weken duurt, gaan wij nog een kleine week door Orissa trekken. Zo zien wij ook nog wat van het prachtige land.

MONEY MONEY MONEY

Nu is de tijd aangebroken om geld voor het project in te zamelen. Alle deelnemers moeten tenminste 1000 euro bij elkaar zien te krijgen. Dit geld komt VOLLEDIG ten goede aan de lokale onderwijsprojecten. Ik ben nu druk bezig met sponsorwerving. Vorige week heb ik ook mijn eerste interview gegeven, die komende week in de Streeknieuws gepubliceerd wordt. Een update op deze site volgt dan weer!

AFBEELDINGEN

Bij de afbeeldingen is meer informatie te lezen over Edukans in India.