3 augustus - 7 augustus - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Elles Kolle - WaarBenJij.nu 3 augustus - 7 augustus - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Elles Kolle - WaarBenJij.nu

3 augustus - 7 augustus

Door: Elles

Blijf op de hoogte en volg Elles

07 Augustus 2010 | Thailand, Bangkok

Hoi!

Waar was ik eergister gebleven? 3 augustus!

3 augustus - dag 24 - adventure diving
Oooh wat was het vroeg vanochtend: om 6.30 moest ik bij de duikschool zijn, en dat na een nachtduik! Ook nu stonden er weer twee adventure dives op de planning: deep dive en multilevel/computer dive. Met de boot van Crystal Divers zijn we naar de duikstekken gevaren. Wat een drukke duikschool is dat! Ik ben blij dat ik daar niet zit voor m'n cursus. Het duiken vond ik echt heel erg leuk. Eindelijk kon ik helpen, aangezien twee van de duikers nogal wat problemen hadden.
's Middags heb ik gezellig met wat mensen zitten kletsen, en daarna heb ik de laatste hoofdstukken uit mijn manual doorgelezen.
's Avonds hadden we een leicture over equipment. Erg interessant om meer te leren over hoe alle duikuitrusting werkt. Meteen daarna heb ik mijn examen gemaakt en... gehaald. Daarna hebben we met de DMt's en de staff bij de Tattoobar gegeten. Lekker patat met een dik 'broodje' hamburger!

4 augustus - dag 25 - deep diving
Niels heeft vandaag zijn Adventure deep dive gedaan, waardoor hij nu tot 30 meter diepte mag duiken. Ik was de DMt die hem (naast de instructeur) begeleidde. Nou ja, begeleidde... er zijn op de betreffende duikstek, een paar dagen geleden, haaien gespot. Dus ik was drukker bezig met mijn camera. Helaas geen haaien gezien. Nog helemaal niet. En dat is toch wel een beetje waarvoor ik naar Thailand gekomen ben... Nog drie weken te gaan aan kansen. De duiken die we hebben gemaakt waren verder mooi, ondanks het slechte zicht.
's Avonds met Niels en Bregje gegeten bij de Safety Stop, en - toen het niet meer regende - uit geweest bij de Choppers in Sairee.

5 augustus - dag 26 - day off
Lekker een dagje vrij! Voor het eerst even op het strand gelegen. Maar omdat ik morgen mijn les over deco-theorie heb, ook volop aan de studie gezeten.
's Avonds zijn we met alle DMt's wezen bbq'en bij Golden buffet. Lekker lekker! Daarna zijn Niels, Bregje en ik nog bij een beachbar op het strand gaan zitten. Ik heb slecht geslapen omdat Niels midden in de nacht ziek is geworden.

6 augustus - dag 27 - gedecomprimeerd relaxen!
De ochtend begonnen met een les van Wilco over decompressietheorie. Ingewikkeld, maar wel leerzaam en leuk. Meteen daarna mijn examen gemaakt. Veel rekenwerk, maar met slechts 1 klein foutje mijn examen gehaald. Weer iets wat afgevinkt kan worden. Nu, wat betreft theorie, alleen nog 'physics' en 'fysiology'. Het einde komt in zicht!
's Middags heb ik, samen met Wilco, twee superduiken gemaakt! We hadden allebei onze camera meegenomen, en we hebben lekker onderwaterplaatjes geschoten. Helaas was na de eerste duik m'n accu leeg (voor die tijd niet opgeladen). Jammer, want de tweede duik heb ik een eind gezwommen met een supergrote banded seasnake!!! Helemaal gaaf!!! Deze duik ook drie bluespotted stingrays gezien, en verder heel veel anemoonvissen (mijn favorietjes).
's Avonds waren Niels, Bregje en ik toe aan wat relaxing, dus zijn we richting massagesalon gegaan. Bregje en ik kozen allebei weer de oliemassage, Niels ging voor het harde werk: een echte Thaise massage.("Niels... weet je het zeker???"... "Ja!") Gevolg: hij moest een bruin apenpakkie aantrekken waarna hij helemaal uit elkaar getrokken is. Hij zegt dat 'ie het lekker vond... Ik heb overigens ook wat blauwe plekken overgehouden aan mijn massage. Erg zachtzinnig zijn ze hier niet. En ze raken plekken aan waardoor Bregje en ik ons allebei afvroegen of we wel de goede 'massage' gekozen hadden... Maar het geheel was genieten. Snel weer!

Hopelijk gaat het met jullie allemaal ook goed! Liefs voor iedereen!

Elles

• 07 Augustus 2010 - 15:19

Je Tante:

hoi, fijn dat jullie het naar de zin hebben,
    hier is ook alles goed op lauzie na.
    die heeft waarschijnlijk allebei haar oren weer ontstoken, maandag k.n.o.
    ze heeft echt pijn.
    heb met oma boodschappen gedaan voor woensdag, het grote feest.
    er komen thuis nog ongeveer 25 mensen dus gaan we daar nog helpen.
    50 jaar getrouwd is niet niks.
    verder is hier dus alles oke , wanneer komt nelis terug?
    nou, samen nog een hele fijne tijd en tot gauw,

ronald, ina, laura en ron

• 07 Augustus 2010 - 21:04

Geke:

Leuke fotos!
    Ik vind trouwens de reisverslagen van Niels ook helemaal toppie... Zeg m dat maar.

Kus en knuffer voor 2
    Mamsepams

• 08 Augustus 2010 - 07:03

H J Van De Kerke:

Elles en Niels veel
    plezier en veel leerzame
    uren de groeten van opa en oma

• 09 Augustus 2010 - 18:13

Mirjam:

Hey Els,

Leuk die uitgebreide updates! En inmiddels ook foto's, zie ik! Die rode hoorntjes staan je geweldig :)

Nog drie weekjes, geniet ervan.

x Mirjam