11 juli - 17 juli - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Elles Kolle - WaarBenJij.nu 11 juli - 17 juli - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Elles Kolle - WaarBenJij.nu

11 juli - 17 juli

Door: Elles

Blijf op de hoogte en volg Elles

17 Juli 2010 | Thailand, Bangkok

Morgen is het alweer een week geleden dat ik op het vliegtuig naar Thailand stapte. Het is dan ook hoog tijd voor een reis update! Per dag zal ik kort vertellen wat ik beleefd heb.

Dag 1 (11 juli): Op reis!
Vandaag was het dan zover: mijn Thailandreis ging beginnen! Hoewel het nog even stressen was voordat ik daadwerkelijk in het vliegtuig zat... Na mijn koffer geseald te hebben (de enige manier om mijn mams gerust te stellen dat er ECHT geen drugs in gepropt konden worden en ik in een Thaise gevangenis zou belanden ;) stond ik als eerste in de rij voor de incheckbalie. En daar bleek dat ik in plaats van 5 kg handbagage maar liefst 17 kg handbagage mee had: een camerakoffer van 7 kg en een rugtas van 10 kg. Na heel zielig gekeken te hebben - wat bij de incheckdame niet bleek te helpen - stond ik net op het punt om dan maar 200 euries te betalen om mijn kindje (= camera) mee te mogen nemen toen ik er plotseling op gewezen werd dat 'ie dan wel bij de ruimbagage moest. Want tja... je mag maar 1 stuk handbagage mee. NO WAY! Na nog zieliger te kijken mocht ik mijn rugtasspulletjes overpakken in een plastic tasje, en mijn camerakoffer gewoon meenemen. Gratis! Wel mocht er echt alleen het noodzakelijke in het plastic tasje, zoals portemonnee en paspoort. Na mijn gele labels ontvangen te hebben ben ik met mams, paps en broer in een restaurantje gaan zitten, en hebben we het tasje zo goed en zo kwaad als het ging vol zitten proppen, met onder andere een rugtas van mijn vader. Gewoon proberen of ik ermee door de douane zou komen...
En toen was het tijd voor... afscheid. Mams huilen, ik huilen, van pap een knuf en van Niels "gaaaa nou maaaaaaarrrrrr!". Dus ging ik. Na nog 10 keer achterom kijken en zwaaien, en een sms van Niels "ga nou eens weg man", was ik door de paspoortcontrole en kon ik mijn fam echt niet meer zien. M'n trip was nu echt begonnen!
Na die tijd is er op Schiphol weinig boeiends gebeurd. Ik heb nog een boek gekocht, want m'n andere had ik achter moeten laten vanwege het gewicht, en ik heb Thaise Baht gekocht. Verder 3 uur lang zitten wachten. Maar dat vloog voorbij.
Vervolgens was het tijd om te boarden. Wederom een meelevend smsje van Niels of ik geen "zweterige papzakken" in de stoel naast me had zitten. Nee, gelukkig een fris en fruitig Noors (?) jong stelletje. Het vliegtuig was net een hotel. Ontzettend groot, heerlijk eten en drinken, een deken en kussen op je stoel, je kreeg een telegraafje mee, er werden films gedraaid... Vanaf 17 uur Nederlandse tijd ben ik zoveel mogelijk gaan slapen, om alvast in het Thaise ritme te komen. Opzich geen probleem aangezien ik al lag te pitten voordat we uberhaupt waren opgestegen...

Dag 2 - 12 juli: aankomst
Met de landing in Bangkok zit ik inmiddels op reisdag 2. Vroeg in de ochtend (vanaf nu Thaise tijd) zette ik voet op Thaise bodem. Het eerste smsje dat ik ontving was van mijn mams: "verloren met 1-0 KUT". Schijnbaar dus toch niet zoveel gemist aan de finale! Ik vond het echt bijzonder om op BKK-airport rond te lopen. Alle mensen waren er - in tegenstelling tot op Schiphol - even behulpzaam en vriendelijk. En overal liepen monniken en oranje en bruinrode gewaden. Na ingecheckt te hebben voor mijn vlucht naar Koh Samui, ben ik me wat gaan opfrissen met een opfrisdoekje die ik ook nog snel in mijn tasje had weten te proppen. Daarna in een loungeruimte met gratis eten en drinken wat gaan relaxen. Hier heb ik een vader en zoontje uit Lelystad ontmoet die opweg waren naar hetzelfde eiland als ik. Met hen heb ik de verdere reis een beetje opgetrokken, was wel gezellig.
Ook tijdens de vlucht naar Samui kregen we weer een heerlijke sandwich.
Aangekomen op het vliegveld van Samui was het alsof er een warme deken om je heen gelegd werd, zo warm. Gelukkig had ik in Nederland met de hitte van de laatste week al wat kunnen acclimatiseren. En het vliegveldje was al een paradijsje op zichzelf. Op het vliegveld heb ik een ticket voor de ferry naar Koh Tao gekocht, en geprobeerd of mijn telefoon simlock-vrij was (helaas niet... dus dat is duur telefoneren!). Daarna met de bus naar de ferry, en voordat we aan boord konden gaan eerst lekker met de Lelystad'ers op een terrasje gezeten en wat gedronken.
Tijdens de overtocht was er gelukkig een dame die mij erop wees dat ik op het punt stond om op het verkeerde eiland uit te stappen...! (We hadden allemaal een gekleurde sticker op waaraan men kon zien naar welk eiland we moesten.) En toen... kwam ik uiteindelijk dan toch aan op Tao!
Nadat ik mijn bagage had verzameld en van boord had gesleept, ging ik op weg naar de duikschool. Gelukkig was dat niet ver lopen, want van wegen kun je hier nauwelijks spreken. En heet dat het was! Ik geloof niet dat ik ooit al zoveel gezweet heb! Mijn spijkerbroek en topje waren helemaal doorweekt. In de duikschool kreeg ik meteen allerlei formulieren onder mijn neus gedrukt die ik moest ondertekenen. Toen besloot ik om de volgende dag toch eerst maar even 2 fundives te maken om te kijken hoe het me hier leek. Daarna ben ik naar Save Bungalows gelopen om een bungalow te regelen. Gelukkig waren er nog 2 vrij, en mocht ik zelfs kiezen. Bijzonder waren wel de kieren in de vloer, het bed met een matras van hout (?) en dat je de wc doorspoelt met een pannetje water...

Ohoooh.... het is 22 uur en de tent hier gaat sluiten. Morgen schrijf ik verder! Liefs!!

• 17 Juli 2010 - 15:19

Mamsie:

Ha die Elsje, gelukkig nog ff kunnen chatten meis. Ik kan toch moeilijk wennen aan het feit dat we zo ver weg van elkaar zijn.
    Leuk je verslag te lezen. Maar die boot...... Pfffff, ik zie t al voor me.
    Lieffie, pas goed op jezelf!
    Dikke kuss van mij en Harvey.

• 17 Juli 2010 - 20:56

Ron, Ina En Kids:

Goed te lezen dat je heel aan gekomen bent.
    Hier in zeeuws-vlaanderen is het goed toeven met een warme deken van bed!
    Gelukkig speelt de live-band goodbye mrs Robinson. Groetjes en tot lezens.
    Ron

• 19 Juli 2010 - 07:34

Co:

hihih els, leuk om wat over je avonturen te lezen. Geniet er lekker van, hoop dat het duiken mooi was. In Kenia is het overigens ook goed toeven, maar wel koud vandaag! Brr, was ik nu maar even in Nederland of bij jou op bezoek ;)